注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

笔·三文鱼的个人主页

 
 
 

日志

 
 

[11.3news]Eason顧住跳舞唱甩嘴  

2005-11-03 08:20:24|  分类: 默认分类 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |


■學友做嘉賓,合唱快版《吻別》。

自認樂壇黑面神唔怕柴台
 前晚陳奕迅(Eason)演出「903id club拉闊音樂會」,主題「一夜舞會跳不夜舞」,全個音樂會都以快歌為主。而Eric Kwok又將部分慢歌改編為快歌,Eason因為顧住跳舞,所以在演出時不時有甩嘴情況,卻沒有減退觀眾的熱烈氣氛。<採訪>駱震寧 <攝影>吳國明


 Eason的女友徐濠縈帶同女兒前晚到場,但為免女兒曝光,兩母女一直留在後台為Eason打氣,而捧場的圈中友好包括有梁漢文、李蘢怡、薛凱琪、鄧萃雯、何超儀等。

打破慣例「安哥」
 Eason一出場時就唱出多首快歌,其後和EO2四子在台上大跳熱舞,跳舞途中Eason不時在傻笑。他在台上表演出獨門絕技,左腳穿左腳,觀眾則以尖叫回應。音樂會嘉賓首先是林海峰出場,他和Eason唱出一首《流行曲》,又和張學友合唱一曲快版《吻別》。拉闊音樂會一向甚少「安哥」,前晚打破慣例,更唱了五首歌。

 Eason再度出場時說:「仲諗住好有型,走就算。點啊!依家算係個騷第二Part囉喎。嘩!你掟熒光棒,算係柴台咁話,咁我返入去囉。大家都知我係樂壇黑面神,除小春同我,無人會好似我咁啦!」

跳完舞人都脹晒
 「安哥」途中劉浩龍突然上台,他說:「公司派我上玩企!(吹水?)咁你想吹咩!哈哈!」兩人其後合唱一首《K歌之王》。

 Eason說:「其實我都為個Show緊張一段時間,都係用四日去綵排,大部分時間都係同林海峰綵排,EO2一Part就用更多時間。(點解跳舞時候成日都傻笑?)我笑係因為度諗,依,都仲跟到冇甩喎!(你對今次表現滿唔滿意?)其實拉闊都可以搵一隊Band,唱番一Hit歌都可以有好反應。不過我想試一新,當然試新都有代價。不過都好,今次學到新,原來跳完舞會成個人脹晒,所以聽唔到音樂。(頭先鏡頭影到你個樣好兇狠喎!)其實我已經好好多,音樂會都係想大家可以放鬆,何況自己演出都係想開心,如果黑面會好影響成個場地氣氛。」
  评论这张
 
阅读(69)| 评论(0)
推荐 转载

历史上的今天

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017