注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

笔·三文鱼的个人主页

 
 
 

日志

 
 

[10.19news]梁詠琪電腦白癡 想學寫程式  

2005-10-19 09:03:35|  分类: 默认分类 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |
 「我都做得到音樂會」昨日在香港理工大學賽馬會綜藝館舉行,邀得行政長官曾蔭權擔任主禮嘉賓。身為「展翅青見我都做得到大使」的梁詠琪(GiGi),和一眾年輕歌手在場為各青少年打氣。GiGi表示:「讀書時期,我都有一段時間迷惘過,所有父母都希望自己仔女讀專科,我都有考慮過,不過自己都係鍾意設計。呢一個計劃咁有意義,一定要支持。」GIGI認為偶像蕭芳芳是一個「學到老,做到老」好例子。她說:「我遲都打算讀一關於電腦課程,我係一個電腦白癡。(伊健都好熟呢啦?)佢都係知道邊款好用邊款抵!我係想學寫程式!」

 早前有報道方力申和鄧麗欣拍拖,好朋友吳雨霏(Kary)說:「一定唔係!我諗佢係拍有時間去行街!一定有工作人員在場!當日同事打畀我話佢俾人影到。我四個女仔講好,唔會同小方拍拖,小方係我師兄,當我係小妹妹咁錫同照顧咋!」

<採訪、攝影>駱震寧
  评论这张
 
阅读(60)| 评论(0)
推荐 转载

历史上的今天

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017