注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

笔·三文鱼的个人主页

 
 
 

日志

 
 

[10.25news]TVB8新秀跪地求「分」 嚇窒梁詠琪  

2005-10-25 09:09:43|  分类: 默认分类 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

隨 伊 健 開 口 否 認 情 變 後 , GiGi 的 心 情 亦 有 好 轉 , 前 晚 不 時 笑 面 迎 人 。

25/10/2005

無 《 2005 TVB8 全 球 華 人 新 秀 歌 唱 大 賽 》 前 晚 舉 行 , 19 位 參 賽 者 施 展 渾 身 解 數 , 於 楊 千 嬅 、 陳 慧 琳 、 李 玟 、 梁 詠 琪 ( GiGi ) 及 鄭 中 基 ( Ronald ) 等 九 男 女 合 組 的 評 判 團 前 爭 分 。 來 自 上 海 的 參 賽 者 劉 維 , 既 跑 落 台 又 除 衫 , 及 後 與 GiGi 合 唱 時 , 突 然 使 出 一 招 跪 地 求 「 分 」 , 嚇 得 GiGi 為 之 愕 然 , 但 就 成 功 出 位 , 最 後 更 贏 得 「 金 麥 克 風 」 大 獎 。

對 於 參 賽 者 跪 地 求 「 分 」 , 事 後 GiGi 大 表 讚 賞 : 「 佢 即 興 演 出 非 常 有 創 意 , 我 好 欣 賞 ! 至 於 劉 維 就 強 調 純 為 搞 氣 氛 , 並 無 惡 意 , 他 說 : 「 如 果 令 GiGi fans 不 滿 就 唔 好 意 思 啦 , 我 諗 住 搞 氣 氛 ! 」 劉 維 坦 言 希 望 留 港 發 展 , 並 以 阿 Rain 為 發 憤 目 標 。

另 外 , 緋 聞 男 女 千 嬅 與 Ronald 又 再 撞 口 撞 面 , 二 人 亦 冇 特 別 交 談 , 不 過 千 嬅 發 現 場 刊 內 有 自 己 的 陳 年 「 玉 照 」 時 , 又 忍 不 住 狂 笑 : 「 嘩 , 畀 人 見 到 我 呢 個 樣 , 實 以 為 我 整 過 容 啦 ! 」 提 到 近 日 TVB 大 小 活 動 都 見 她 出 席 , 是 否 為 爭 獎 鋪 路 ? 她 說 : 「 都 參 加 咁 多 年 , 總 之 我 以 平 常 心 面 對 啦 ! 」 而 李 玟 的 男 友 及 家 人 都 有 捧 場 , 令 她 十 分 開 心 。
  评论这张
 
阅读(69)| 评论(0)
推荐 转载

历史上的今天

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017