注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

笔·三文鱼的个人主页

 
 
 

日志

 
 

[10.9news]Eason手緊 冇商量  

2006-10-09 08:54:54|  分类: 默认分类 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

Eason 每 年 的 收 入 在 娛 樂 圈 都 算 數 一 數 二 , 但 竟 然 呻 窮 不 願 捐 助 母 校 。

陳 奕 迅 ( Eason ) 貴 為 當 今 樂 壇 天 王 級 , 拍 戲 出 碟 開 演 唱 會 , 每 年 的 收 入 是 天 文 數 字 , 想 不 到 Eason 竟 自 爆 「 手 頭 緊 」 , 無 意 出 錢 捐 助 母 校 !

Eason 昨 日 出 席 一 個 眼 科 慈 善 活 動 時 表 示 , 他 很 想 在 教 育 方 面 出 力 , 還 自 爆 當 年 在 英 國 讀 書 的 學 校 近 日 來 信 , 邀 請 他 協 助 成 立 音 樂 科 技 學 校 , 只 要 捐 出 數 十 萬 元 便 會 以 「 Eason Music School 」 來 命 名 。 問 他 可 打 算 捐 款 ? Eason 竟 呻 窮 說 : 「 未 呀 ! 我 呢 排 手 頭 好 緊 , 依 家 係 屋 企 需 要 多 啲 ! 」

Eason 又 煞 有 介 事 說 : 「 聽 完 我 咁 講 , 你 哋 又 會 話 我 老 婆 大 使 、 老 竇 要 打 官 司 啦 ! 冇 所 謂 啦 , 錢 冇 去 邊 有 嚟 呢 ? 」 不 過 Eason 強 調 , 如 果 手 頭 鬆 動 , 也 會 情 願 像 陳 慧 琳 般 資 助 內 地 建 設 學 校 , 所 以 若 有 機 會 , 他 一 定 會 向 Kelly 請 教 。

一 樣 驚 狼 吻

對 於 近 日 官 恩 娜 被 狂 迷 親 吻 , Eason 身 為 男 藝 人 可 會 怕 遇 上 同 類 事 件 ? 他 坦 言 : 「 都 驚 o架 ! 點 知 個 人 有 冇 病 菌 o架 ? 呢 啲 係 衛 生 問 題 ! 」 至 於 I Love You Boyz 「 案 件 重 演 」 被 指 有 辱 女 性 ? Eason 則 說 : 「 佢 哋 講 下 笑 啫 , 我 都 成 日 講 笑 o架 , 但 冇 人 笑 之 嘛 , 如 果 所 有 人 對 所 有 事 都 係 講 笑 咁 講 , 大 家 會 開 心 啲 o架 ! 」

另 外 , Eason 在 昨 日 凌 晨 與 一 名 男 性 友 人 在 跑 馬 地 一 間 便 利 店 買 飲 品 , 他 排 隊 等 付 錢 期 間 不 停 定 睛 看 報 道 肥 姐 新 聞 的 雜 誌 封 面 , 之 後 更 索 性 蹲 下 睇 個 飽 , 不 過 就 只 是 「 打 書 釘 」 沒 有 購 買 。
  评论这张
 
阅读(399)| 评论(0)
推荐 转载

历史上的今天

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017